Guidede ture

Få en guidet tur i Spøttrup af en indfødt Sallingbo - nemlig Snapsekongen af Salling - Gudik Gudiksen. Han kan fortælle mange sjove anekdoter om de forsk. seværdigheder på Vestsalling. Historien har han også styr på.

Et scenarie kunne f.eks. se således ud:

En gruppe mennesker på 10 til 20 personer har lejet et luksussommerhus eller feriecenter eller bor på Limfjordscamping eller Skive Fjord Camping eller andet i området. De ønsker der skal ske lidt en af dagene og vil samtidig gerne lære noget om det område de nu befinder sig i.

Gudik har boet det meste af sit liv på Salling og er samtidig meget interesseret i områdets historie. Derfor ved han en hel del om de forskellige ting. Han deler gerne ud af sin viden og kender Vestsalling som sin egen bukselomme.

Inden turen finder man ud hvad selskabet især kunne tænke sig at se. Selskabet bevæger sig rundt i private biler, hvor Gudik fører an. Man ved hele tiden hvad næste stop er, hvis man skulle blive væk på vejen.

En tur kan f.eks. starte fra det sted hvor selskabet befinder sig. Herefter kører man ned til eller forbi Spøttrup Borg. Første stop er "A Ævl Kas" som Spøttrup Borgs nye indgangsparti er blevet døbt. En arkitektonisk seværdighed i sig selv. Næste stop kunne være Spøttrup Kulturhal, som også er et besøg værd. Dette projekt var bl.a. årsag til at Rødding blev "årets landsby 2012" i region Midt.

Gudik vil også berette om det fantastiske studeprojekt som foregår omkring Spøttrup sø.

Hvis vejret tillader det er næste stop "Pometen" hvor Gudik fortæller om æbleprojektet. Rødding er jo æblernes by og der findes mange forskellige tiltag i området i den forbindelse.

Herefter går turen til Nymølle Havn, som den så flot betegnes. Her ser man rester af det gamle teglværk og hører om de tiltag der er, for at bygge en rigtig havn der.

Turen fortsætter til Ny Spøttrup. Gudik kan selvfølgelig fortælle historien omkring dette ret fantastiske sted. Måske går det inden lige ned omkring Den Gamle Pavillon ved Knud Strand (Den nye skulle være klar til juli 2018).

Herefter fortsættes til Rødding for at betragte den "Røde plads" og Kaj Fjendbos mesterværk på Forsamlingshuset.

Man kunne også forestille sig at man ønskede at ture rundt til de forskellige medlemmer af Spøttrup Cirklen, eller måske bare nogle af dem. Gudik er medlem af bestyrelsen og kender de mange spændende tiltag.

Turen afsluttes på Dalagergård, Bakkedraget 8 i Rødding i Snapsetinget. Her er det tid til at smage på nogle af Snapsekongens mange forskellige snapse (P.t. 230 Forskellige). Der serveres en halv håndbrygget øl eller et glas vin og masser af snapsesmagsprøver. Man er velkommen til selv at medbringe noget spiseligt, f.eks. sandwich eller andet. Paptallerkner og servietter findes på stedet. Jette og Gudik vil tage hånd om de tilstedeværende og guide dem rundt i kryddersnapsenes forunderlige verden m.v.

Pris pr. person - Kr. 50,- - Minimum 10 deltagere.

Man skal påregne at arrangementet tager mellem 3 og 5 timer, alt efter hvor mange attraktioner man ønsker at besøge.

Kom gerne med dine egne forslag til ting du/I vil opleve på en sådan tur. Så strikkes turen så vidt muligt sammen efter ønskerne.